Un grup de santpedorencs recollirà signatures a partir de diumenge per repetir la consulta sobre les vaquetes

416
Les vaquetes de santpedor. - FOTO: Emili Giró
Les vaquetes de santpedor. - FOTO: Emili Giró

El grup de santpedorencs que formen Santpedor Vaquetes ha anunciat la tarda d’aquest dijous que recollirà signatures per repetir la consulta sobre les vaquetes que es va fer al desembre del 2019. Argumenten que la primera votació es va fer per pressions polítiques i després de la pandèmia i dos anys d’incertesa creuen que és el moment per començar a aconseguir suports.

En el comunicat que han penjat a través de les xarxes socials diuen que molta gent va anar a votar en la votació de fa poc més de 2 anys, però molta es va quedar a casa donant per fet que el resultat seria favorable i ara volen convocar una segona consulta determinant.

En la votació d’ara fa dos anys van passar per les urnes 2.308 santpedorencs, el 37% dels convocats. El resultat va ser de 1.150 vots en contra de les vaquetes i 1.104 perquè continuessin formant part de la festa major del poble. També es van comptar 21 vots en blanc i 33 vots nuls.

Hi haurà una carrossa reivindicativa durant els tres tombs

El tret de sortida de la recollida de signatures serà diumenge a la Plaça de l’Esglèsia durant els tres tombs, on el grup ha demanat l’espai i també farà una carrossa reivindicativa. Ho avança a Ràdio Santpedor el president d’Equiset, organitzadors dels tres tombs, Francesc Cos.