Un formatge que AMPANS elabora a Urpina, premiat de nou com un dels millors del món

155
Formatges d'AMPANS fets a l'Urpina FOTO.AMPANS
Formatges d'AMPANS fets a l'Urpina FOTO.AMPANS

El certamen internacional World Cheese Awards, celebrat a Noruega, ha premiat el formatge blau de cabra Muntanyola d’AMPANS amb una medalla de plata

Els formatges Muntanyola, que l’entitat santpedorenca AMPANS elabora a la finca Urpina, a Sant Salvador de Guardiola, han estat premiats de nou al certamen internacional World Cheese Awards. Una medalla de plata pel Blau de Cabra i una de bronze pels formatges Sant Roc i Garrotxa, un ecològic de pasta tova de vaca i un formatge curat de cabra. No és la primera vegada que els formatges Muntanyola són reconeguts als World Cheese Awards, ja van obtenir medalles en 4 edicions anteriors; i el blau de cabra és el més premiat de tots.
La ciutat noruega de Bergen ha acollit l’edició 2018, un punt de trobada de fabricants, minoristes, experts gastronòmics i amants del formatge. Aquest any han competit més de 3.500 formatges de tot el món, que han estat avaluats per un tot al de 250 jutges procedents de 29 països diferents.
Per determinar quins són els formatges premiats, els experts del jurat analitzen aspectes com la crosta, el cos del formatge, el color, la textura, la consistència i, sobretot, el gust.

Sobre Formatges Muntanyola

Formatges Muntanyola elabora formatge artesà amb 4 varietats de llet: cabra, búfala, vaca i ovella, des de la finca Urpina, a Sant Salvador de Guardiola, on AMPANS hi desenvolupa un projecte agrosocial que dóna feina i acolliment a persones amb discapacitat. Actualment a la formatgeria hi treballen 12 persones, 6 de les quals amb discapacitat.
Els formatges Muntanyola es poden trobar a diverses xarcuteries i botigues especialitzades, als supermercats Bonpreu, Caprabo i Llobet i als punts de venda propis d’AMPANS (Garden i Canonge).