Un flamenc posa de manifest la importància de l’Aiguamoll de la Bòbila

199
Un flamenc que va fer parada a l'Aiguamoll de la Bòbila. - FOTO: Julià Piñeyro Prat
Un flamenc que va fer parada a l'Aiguamoll de la Bòbila. - FOTO: Julià Piñeyro Prat

Aquest matí, sobre les 9, les persones que passejaven per la zona de l’Aiguamoll de la Bòbila de Santpedor han sigut testimonis d’un fet sorprenent: un flamenc s’ha aturat al paratge. Aquesta espècie d’aus rarament s’atura al Bages. De fet, hi ha menys de 10 observacions de flamenc a la comarca en tota la història. Tot i això, sí que és habitual que creuïn la Catalunya Central durant les seves migracions, que sempre són de nit. L’ornitòleg i estudiós de l’Aiguamoll de la Bòbila, Marc Illa, ha explicat a Ràdio Santpedor que ell mateix va poder registrar el so d’una d’aquestes migracions fa dos mesos.

L’ornitòleg Marc Illa

Segons Illa, el principal motiu de l’aturada és que aquestes aus necessiten descansar durant els quilomètrics viatges que fan per buscar el clima adequat.

L’ornitòleg Marc Illa

Aquest avistament, que podria quedar-se en una anècdota, dona importància als aiguamolls. Aquestes aus acostumen a triar espais naturals d’alta qualitat per aturar-se i, en aquest cas, l’Aiguamoll és un d’ells.

L’ornitòleg Marc Illa

La colònia mediterrània més propera a la comarca del Bages on grups de flamencs hi fan aturada és al Delta de l’Ebre i Illa també ha explicat que enguany ha arribat al màxim de parelles reproductores que s’havien comptat.