Un espai comú per als amants de la ràdio

136

Durant aquestes dues setmanes us hem anat explicant qui formàvem part d’aquest projecte i sobretot que preteníem aconseguir des de diferents perspectives: El perquè d’una cooperativa, la tasca social que perseguirem, l’objectiu que volen assolir els redactors locals, quin paper tindrà la publicitat en el projecte… Durant dues setmanes heu pogut saber de primera mà com començarà Ona Bages i Ona Moianès, i avui ha arribat el dia d’engegar màquines.

Naixem amb un objectiu clar, volem aportar un gra de sorra per transformar la comunicació local de la Catalunya Central i ho volem fer des de les arrels. El Bages i el Moianès són un dels territoris amb més llicències de ràdio adjudicades a Catalunya però cap d’elles ha tingut fins ara els recursos suficients (tan tècnics com periodístics) com per funcionar amb una programació completa i professionalitzada. La ràdio local és informació de proximitat però sobretot, un eix cohesionador de la societat i no podem oblidar-ho ni tan sols per ser un mitjà de comunicació amb un angle d’acció més reduït.

Per poder evolucionar aquest escenari, engeguem Ona Bages i Ona Moianès. Una cooperativa que vol treballar conjuntament amb tots els mitjans de comunicació locals del territori i que a més intentarà unir tots aquells col·laboradors que hi participen desinteressadament. Volem oferir recursos a les ràdios locals i a tots aquells que en formen part. És per això que una part important del projecte serà l’Àrea Social. Un espai on els col·laboradors de les diferents ràdios podran intercanviar recursos, formar-se i compartir experiències amb gent d’altres ràdios. Crearem una comunitat que cohesionarà, professionalitzarà i garantirà el futur de les emissores municipals, i tot això amb cadascun dels seus col·laboradors.

Avui engeguem màquines a Ona Bages i a Ona Moianès, Volem que la ràdio local esdevingui un referent comunicatiu i ho volem aconseguir treballant braç a braç amb els mitjans de comunicació locals del territori.

Martí Torrebadella, responsable de l’Àrea Social