Un comiat presencial però atípic: així s’acomiaden els alumnes de l’Institut Escola Sant Jordi de Navàs

254

L’Institut Escola Sant Jordi de Navàs ha preparat un final de curs especial en temps de coronavirus. El centre ha permès als nens i nenes acomiadar-se dels seus amics i companys abans de l’estiu, però seguint mesures de seguretat. Un comiat en el qual s’ha obligat als nens i famílies portar mascaretes, rentar-se les mans, mantenir la distància de seguretat i prohibir el contacte. Així va tornar l’activitat a les aules del centre la setmana passada.

La directora Maria Alba Casellas ha explicat a ACN que és un bon acomiadament i que era necessari.

Maria Alba Casellas, directora de l’Institut Escola Sant Jordi de Navàs

Les escoles catalanes s’acomiaden aquesta setmana d’un final de curs marcat per la pandèmia de la covid-19. Tot i que el tercer trimestre s’ha fet íntegrament de manera telemàtica, els centres han obert al mes de juny per acollir alumnes de P3 a P5 i algunes sessions en els cursos de finals d’etapa.

És el cas de l’institut-escola Sant Jordi de Navàs, al Bages. El centre, que compta amb 520 alumnes, ha decidit organitzar diferents franges horàries perquè els alumnes d’Infantil, Primària i Secundària puguin anar-hi de manera presencial. Els nens i nenes només tenen una hora de temps, ja que entre grup i grup s’han fixat dues hores de marge perquè hi hagi temps per desinfectar les aules i les zones comunes per on passa l’alumnat.

La Clàudia, una de les alumnes, ha explicat la part bona i dolenta del confinament.

Clàudia, alumne de Institut Escola Sant Jordi de Navàs

La Martina també ha vist una part positiva al confinament, i és que ha pogut llegir molts més llibres del que és habitual, però té clar que prefereix l’escola presencial.

Martina, alumne de Institut Escola Sant Jordi de Navàs

Des de l’institut-escola de Navàs han fet un esforç de reflexió per veure què han tret de positiu d’aquests mesos d’ensenyament a distància i la seva directora en destaca el vincle que s’ha creat amb les famílies.

Maria Alba Casellas, directora de l’Institut Escola Sant Jordi de Navàs

A Navàs estan treballant amb la possibilitat que de cara el curs vinent els alumnes no hagin d’anar amb mascaretes ni hagin de mantenir distàncies de seguretat dins de l’aula.

Maria Alba Casellas, directora de l’Institut Escola Sant Jordi de Navàs

Això també els permetria continuar apostant pel treball cooperatiu i per projectes.