Un centenar d’animals participaran aquest diumenge a la Festa de Sant Antoni de Santpedor

137
Fent els últims arreglos als carruatges pels Tres Tombs de Sant Antoni FOTO.AJUNTAMENT DE SANTPEDOR
Fent els últims arreglos als carruatges pels Tres Tombs de Sant Antoni FOTO.AJUNTAMENT DE SANTPEDOR

Els carruatges, els cavalls i altres animals de càrrega ompliran els carrers del barri Antic de Santpedor aquest proper diumenge dia 18 de febrer en la Festa dels Tres Tombs. Prop d’un centenar d’animals hi participaran amb més de 30 carruatges, la majoria de les cases històriques de Santpedor i una cinquantena de genets, en un acte organitzat per Equiset Santpedor amb la col·laboració de l’Ajuntament de Santpedor i l’Escola Municipal de Música. En els darrers dies s’han engreixant rodes de carro i des de l’entitat que organitza els actes s’han reparat alguns carros de pagès antics per portar-los en perfectes condicions a la festa de sant Antoni.

N’ha parlat un dels organitzadors i participants, Jordi Falip, a Ràdio Santpedor:

 

La concentració d’animals i carruatges es farà aquest any a una nova ubicació, a la plaça del Sindicat amb un esmorzar a les 9 del matí. A ¾ de 12 del migdia es farà el repic de campanes a càrrec de Jordi Espinalt per donar el tret de sortida a la cercavila. La cercavila anirà de la plaça del Sindicat en direcció al carrer Joan Miró, Francesc Macià, Monjo, Pons Grau, Privilegis, Verge de Joncadella, Monjo, Del Vall, Plaça de l’Església, Àngel Guimerà, Plaça de la Font, carrer Muralla de Manresa i es torna a fer el circuit al pel carrer del Vall, pla Església, carrer Ample i carrer Muralla de Manresa. Aquest circuit es repeteix un total de tres vegades per finalitzar a Cal Llovet. En acabar la missa de 12 es farà la benedicció d’animals a la plaça de l’església i el concert del grup d’alumnes de l’escola municipal de música.  També hi participa obrint la cercavila els Batukad’ors.

Entre els carruatges n’hi haurà un d’autoritats però també un carro d’escala, un de trabuc, de pagès amb arnes, tartanes, botes d’aigua per ensufatar les vinyes, carros de traginers, i com a novetat un gran carro de troncs, entre molts altres exemples de carros i traginers. Hi participen una dotzena de cases històriques del poble com Cal Xandri, la Cuca, Rosenda, Cal Quatre, Cal Patronill, Cal Xen, Burgaroles, Cal Palomes, Cal Rovira i el carro de l’Hortal. Els actes acabaran a la tarda amb un ball a Cal Llovet amb el grup Els Andreus Trio que servirà per recaptar diners per a aquesta celebració.