Un cap de setmana sense ingressos ni defuncions per Covid-19 als hospitals manresans

106

Manresa ha viscut un cap de setmana sense nous ingressos ni defuncions per coronavirus als seus hospitals. Des de divendres, les xifres de la Covid-19 es mantenen estables als centres que gestiona la Fundació Althaia i la Fundació Sant Andreu Salut. Així doncs, entre els diferents equipaments sanitaris, hi ha un total de 14 pacients hospitalitzats per coronavirus, cinc a Althaia i nou a Sant Andreu.

La Fundació Althaia, a banda dels cinc ingressats, no ha registrat cap nova alta durant el cap de setmana. Per tant, el total d’altes comptabilitzades en els seus hospitals és de 1.008. Mentre que el número de defuncions totals és de 170 des de fa nou dies.

Tot i les xifres, no es pot abaixar la guàrdia per bé que el passat divendres un pacient va morir a Sant Andreu, on les defuncions que s’han registrat el dia d’avui són 64.

Nous accessos als hospitals d’Althaia

Divendres la Fundació Althaia va posar en funcionament els nous accessos als seus hospitals, per bé de garantir la seguretat dels pacients, els familiars i els mateixos treballadors. Seguint les recomanacions dels organismes internacionals de protecció de la salut, Althaia demana que només accedeixin als centres sanitaris aquelles persones que realment ho requereixen.

Per accedir a qualsevol dels edificis que gestiona Althaia, l‘Hospital Sant Joan de Déu, la Clínica Sant Josep i el Centre Hospitalari, la persona ho haurà de fer amb mascareta, sense guants i rentant-se les mans amb gel hidroalcohòlic a l’entrar i en sortir. A més, en el cas de Sant Joan de Déu, les persones s’hauran d’acreditar al punt d’informació, ubicat a la planta -1, al vestíbul de consultes externes. Allà es comprovarà que tenen una cita programada.