Un Baxi Manresa negat en el llançament cau davant la solidesa del Tenerife (85-70)

153

El Baxi Manresa encaixa la novena derrota de la temporada a la pista de l’Iberostar Tenerife, tercer classificat de l’ACB. Els manresans han sortit amb una gran defensa, però en el tram final del segon quart i especialment a l’inici del tercer, els canaris s’han mostrat intractables i han anul·lat el joc manresà. Els pivots Eatherton i Sajus han estat els més destacats amb 15 i 13 punts respectivament.

Gran inici del Manresa, especialment en defensa. Els bagencs van anul·lar la connexió HuertasShermadini. De fet, aquest últim va durar dos minuts en pista per la gran defensa d’Scott Eatherton. La defensa bagenca era notable. En atac, l’equip ha començat més desencertat, però a mesura que han anat passant els minuts ha agafat un millor ritme. L’entrada de Fran Guerra per part canària ha donat aire a l’equip insular, el qual s’ha apropat en el marcador al tram final del primer quart (16-17).

El Baxi ha seguit defensant molt bé les situacions de pick and roll, una de les armes principals de Tenerife. Gran treball d’Eatherton, tant en defensa com en atac. Els canaris han castigat molt els bagencs en la transició, aprofitant les pèrdues visitants. Això els ha permès controlar el ritme del partit en un quart on l’intercanvi de cistelles ha estat la tònica dominant dels primers cinc minuts. Llavors, el Baxi s’ha encallat en atac per la bona defensa dels tinerfenys. L’equip local ha acabat millor el quart (39-30).

El partit s’ha trencat definitivament al tercer quart. Els locals han sortit amb un parcial d’11-4 fins el temps mort de Pedro Martínez que ha resultat decisiu. Els manresans han continuitat negats des del triple i acumulant moltes faltes personals en els primers inicis del quart. D’altra banda, cal destacar l’actuació individual de Shermadini amb 15 punts en només un quart. (65-51)

I l’últim quart no ha tingut massa història. Els tinerfenys han aguantat el resultat favorable i el manresans ha competit dignament fins al final però sense opcions (85-70)