Un any més, torna la ReFesta

140
Productes de segona mà i intercanvi a la ReFesta de Sant Fruitós de Bages al 2016 / Fotografia: Ajuntament de Sant Fruitós
Productes de segona mà i intercanvi a la ReFesta de Sant Fruitós de Bages al 2016 / Fotografia: Ajuntament de Sant Fruitós

Sant Fruitós de Bages acollirà, el proper dissabte 30 de novembre, una jornada lúdica destinada a fomentar la reutilització i el reciclatge

L’Ajuntament de Sant Fruitós organitza, per vuitè any consecutiu, la ReFesta, una matinal d’activitats per a tots els públics emmarcada en la setmana europea de la prevenció de residus. 

Enguany, l’epicentre de la festa es trasllada a la plaça Onze de Setembre i sota el Cobert de la Màquina de Batre. L’esdeveniment comptarà amb el tradicional mercat d’intercanvi i de venda d’objectes de segona mà, tallers de manualitats, parades de productes artesans i xocolatada popular. La ReFesta, que començarà a les 10h del matí i s’allargarà fins a 2/4 de 14h del migdia, es complementarà amb el mercat de Brocanters i Col·leccionistes, que es celebra l’últim dissabte de cada mes. 

Els tallers aniran enfocats a la sensibilització ambiental i el foment de la reducció de residus mitjançant la reutilització. Totes les persones interessades en participar en el mercat d’intercanvi es poden inscriure a través del correu electrònic sfb.mediambient@santfruitos.cat o bé trucant al telèfon de l’Ajuntament.

En el marc de la ReFesta i, com es ja tradicional, es continua amb el projecte d’intercanvi de llibres i contes amb les escoles amb la col·laboració de les AMPA i AFA, on els infants i joves podran bescanviar el seu llibre i conte el mateix dia 30.

Paral·lelament a l’esdeveniment, durant la setmana prèvia es realitzaran diverses activitats al municipi. A tall d’exemple, la Biblioteca Municipal acollirà, fins al proper dia 30 de novembre, una exposició de maquetes de vehicles fets amb cartró. La mostra és obra de Juan León Cano. 

Els alumnes de 3r d’ESO de l’institut Gerbert d’Aurillc participaran també en una xerrada/taller sobre el malbaratament alimentari a través de La Fundació Espigoladors, una organització sense ànim de lucre que lluita contra les pèrdues i el malbaratament alimentari.