Avui dia 15 de maig és l’últim perquè els ciutadans de Sant Fruitós de Bages puguin votar els diversos projectes emmarcats en els pressupostos participatius que, aquest any, el govern municipal presenta renovats. 

Amb el lema “visquis a on visquis hi ha una proposta prop de casa teva”, l’objectiu de l’Ajuntament ha estat que cada part del municipi (el nucli i els barris) obtinguin una propsta guanyadora i que, per tant, a cada zona s’hi pugui executar, almenys, una de les iniciatives plantejades. 

Una altra novetat d’aquest any és que ha estat el mateix govern municipal els qui han escollit els projectes. Fins ara, eren els ciutadans qui donaven les idees. Aquest és un punt que va portar certa controvèrsia al darrer ple municipal, després que alguns regidors qüestionessin el fet que les propostes vinguessin preestablertes.

Tot i això, l’Ajuntament considera que d’aquesta manera es pot apostar per a projectes factibles i realment necessaris per tota la ciutadania i incidint, un cop més, amb la “desigualtat contra barris”, que asseguren que s’havia perpetuat en les últimes tres edicions dels pressupostos participatius.

D’aquesta manera, aquest any l’import es repartirà de diferent manera. Val a dir, però, que s’ha reduït en 15.000 euros. Ara seran 70.000 euros que es repartiran de manera que, 30.000 aniran destinats a les propostes del nucli i els 40.000 restants seran pels barris. Concretament, 10.000 euros per cadascun. Així, segons Bonells, s’asseguren que el vot del ciutadà es tradueixi, sí o sí, en una proposta executada. 

POTS CONSULTAR TOTES LES PROPOSTES CLICANT AQUÍ