Últim dia de l’any tranquil i a les portes d’un canvi de temps

137

Encetem la jornada amb el cel seré i alguns núvols baixos en punts de la Catalunya central. Novament les glaçades han estat importants i generalitzades. Amb tot, matí ben assolellat i a l’espera de l’arribada de núvols més compactes que deixaran el cel bastant cobert a partir de la tarda.
A més, les temperatures al migdia quedaran entre els 5 i 8ºC.

Demà divendres, encara que els models i previsions no ho tinguin del tot clar, esperem un episodi de febles nevades a cotes baixes a partir de la matinada i durant el matí de cap d’any. D’aquesta manera, iniciarem la jornada amb alguns ruixats que avançaran d’est a oest i de nord a sud. A més, la cota de neu teòricament baixarà dels 800 als 600 metres al llarg del dia sense descartar veure nevar a altituds inferiors. Per tant, és probable veure nevar a bona part de la comarca del Moianès, als punts més elevats del Bages i potser al Solsonès.
Amb tot, temperatures que continuen a la baixa i amb màximes que oscil·laran entre els 4 i 8ºC.

De cara als pròxims dies ens arribaran potents entrades d’aire fred que portaran temperatures, tant mínimes com màximes, extremadament baixes. De moment però, no s’entreveuen gaires més canvis a curt termini. Ho anirem seguint.