“Tretze hores donen per molt!”

245

Marc Grau, de l’equip de triatló de l’Associació Sallentina de Cultura Física, s’ha estrenat a l’Ironman. A Zurich, Suïssa. Superant-la amb un temps de 12 hores, 48 minuts i 17 segons, i completant el tram de natació amb una meritòria posició 228 dels més de 1.600 participants masculins. Ens ho ha explicat:

L’Ironman és una triatló de llarga distància. La més llarga que es pot fer en un sol dia. Quasi 4 quilòmetres nedant, 180 en bici i una marató, 42 quilòmetres corrent. Vaig anar-hi amb el meu cosí, i va ser tota una experiència. Tretze hores donen per molt!

ironman4
Marc Grau, encara amb camí per endavant. Font: Marc Grau

I tant! Quantes se’n poden fer en un any?
Jo crec que només se’n pot fer una. De les altres triatlons, les més curtes, et pots recuperar amb facilitat. De l’Ironman, necessites un bon temps per recuperar-te. A més, els entrenaments anteriors també són molt durs. O estàs molt preparat físicament, o no és aconsellable. Normalment, la gent en fa una a l’any.

Com ha estat la recuperació des del cap de setmana passat?
Els primers dies camines poc… Ara, que porto una setmana, ja em trobo millor. Però més que recuperació física, és recuperació mental: molts entrenaments, moltes hores, has deixat de banda altres coses que també t’agrada fer…

Tornant als moments de la cursa, quins en van ser els més difícils?
Els punts més crítics són al final de la bici, perquè saps que encara et queda tota la marató, i entre els quilòmetres 20 i 35 de la marató, on encara et queda estona tot i portar gairebé deu hores sense parar!

Quan teniu prevista la pròxima triatló?
Encara queden algunes triatlons de la lliga, i els meus companys del club natació segur que en faran alguna. Jo tornaré a incorporar-me a la de Banyoles, al setembre. Estaré un parell o tres de setmanes de descans, i llavors m’hi torno a posar, que ja en tinc ganes!

Passes de caminar poc, els primers dies de recuperació, a córrer…
I de córrer a agafar la bici!

Celebrant l'arribada, ak costat del seu cosí
Celebrant l’arribada, al costat del seu cosí. Font: Marc Grau

L’entrevista al Marc durant darrer informatiu, amb les veus i els riures: