Tret de sortida als actes dels 100 anys de la Biblioteca de Sallent

178

L’obra de teatre ‘Ens havíem barallat tant’ va fer les delícies d’un públic que va omplir l’Espai Cultural la Fàbrica Vella

L’Espai Cultural Fàbrica Vella de Sallent va ser l’escenari triat per inaugurar els actes de celebració dels 100 anys de la Biblioteca de Sallent. Una efemèride important que va tenir a l’inici un regust amarg per la recent notícia de la detenció de Puigdemont. Així ho van fer palès l’alcalde, David Saldoni, el president de l’ANC Sallent, Salvador Arderiu, i la senadora d’ERC, Mirella Cortés, en els seus parlaments inicials.

Actualitat política a banda, l’acte va iniciar-se formalment amb una introducció històrica a càrrec de les dues bibliotecàries de la biblioteca de Sallent. Que van donar pas als parlaments del director de la biblioteca, Quim Crusellas, la Gerent de Biblioteques de la Diputació de Barcelona, Marta Cano, i de nou l’alcalde, David Saldoni. Tots ells van remarcar el mèrit de mantenir viva la flama a de la cultura i la lectura a Sallent al llarg de 100 anys i consolidar la biblioteca com un dels elements culturals centrals del poble des de fa anys i també a dia d’avui:

En acabat dels Parlaments va ser el torn pel teatre amb la representació del l’obra ‘Ens havíem barallat tant’. Un muntatge teatral que pren el títol d’un article que Montserrrat Roig va escriure en morir Maria Aurèlia Capmany. L’espectacle, que recrea la relació d’aquestes dues done, va fer les delícies del públic, que per altra banda, va omplir a vessar les instal·lacions de l’Espai Cultural.

Al llarg de tot l’any, la biblioteca ha preparat actes en col·laboració amb l’Ajuntament per celebrar aquesta gran efemèride. Exposicions, tallers, xerrades, i molt més. Podeu consultar-ho a l’agenda de radiosallent.cat o al web de l’Ajuntament.