Tres mestres de l’Escola Vedruna d’Artés creen una nova cançó per la diada Sant Jordi

203

“Llibres, Roses i cançons” és el títol de la nova peça musical que han compost tres mestres de l’Escola Vedruna d’Artés. L’objectiu, a més, és anar més enllà de la comunitat educativa i canviar la versió de la llegenda de Sant Jordi amb una lletra més feminista.

Cèlia Vila (composició, veu i guitarra), Joan Ramon Quirante (trombó, tuba i edició d’imatge) i Roger Andorrà (saxòfon alt, saxòfon tenor, arranjament i producció musical) han sigut els tres mestres de l’Escola Vedruna d’Artés que, per tal de felicitar la Diada de Sant Jordi a tota la comunitat educativa, han creat la peça musical.

Amb el vídeo han volgut traslladar-lo a l’actualitat i posant-hi un toc d’actualitat i amb una lletra feminista enfocada als elements centrals de la Diada com ara: el drac, la princesa, els llibres, les roses i l’amor. Amb tot, però també hi ha implícits valors l’austeritat, els hàbits d’escolta, la senzillesa i el fet que les tradicions s’han d’actualitzar i mantenir vives per tal que passin de generació en generació. La mateixa Cèlia Vila ha explicat a Ona Bages que ha volgut fer una cosa diferent i “ara està de moda fer aquests vídeos durant el confinament”.

Amb tot, la mateixa Vila ha destacat que no descarten poder fer un nou vídeo però amb més temps”. La compositora ha assegurat que “s’ha fet el vídeo en temps rècord”.

Aquí us deixem la cançó de “Llibres, roses i cançons”.