Tres corredors de l’Escola de Trail del Moianès han representat aquest cap de setmana a la selecció espanyola al Mundial juvenil d’Skyrunning. Enguany el campionat mundial s’ha celebrat a Fonte Cerreto, a Itàlia.

Divendres la prova d’ascens vertical coronava el cim de Campo Imperatore, a 2.130 metres d’altitud en només 3,8 quilòmetres, cobrint un desnivell positiu de 1.033 metres. Biel Sagués (Juvenil) i Jan Castillo (sub 20) van aconseguir l’or i la plata en categoria masculina i Uma Plans (juvenil) el bronze en femenina. Els tres corredors de la selecció espanyola estan formats a l’escola de trail del Moianès.

Diumenge era el torn de la Gran Sasso Skyrace, en categoria juvenil A i B era un recorregut reduït de 13km i un +1.300m de desnivell. De nou Biel Sagués va tornar a penjar-se la medalla d’or. En la cursa femenina, Uma Plans també va tornar a tocar ferro i aconseguint la plata.

Jan Castillo, per la seva banda, competia en categoria C (sub20), una categoria que competia en un recorregut de 23 quilòmetres i +2.226m de desnivell, i arribant a més 2.533m d’altitud el corredor de l’Escola de trail va aconseguir pujar fins el tercer esglaó del podi sumant la sisena medalla per als atletes de la comarca.

A més a més, els tres corredors també van guanyar l’or en la competició per equips amb la selecció espanyola.