Tres elaboradors del Bages reben la distinció de Mestre Artesà

247

Un pastisser, un forner i un formatger del Bages han estat distingits juntament amb 22 elaboradors més d’arreu de Catalunya amb el diploma de Mestre Artesà Alimentari, que concedeix el departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya, en reconeixement del mestratge excepcional amb el qual l’artesà exerceix el seu ofici. Els guardonats amb aquest premi han sigut Ricard Berenguer Vila, de la pastisseria Can Postres de Sant Vicenç de Castellet; Ramon Lluís Alavedra Torrella, flequer de Monistrol de Montserrat i Miquel Bosch Lladó, formatger de Sallent.

Es considera mestres artesans alimentaris aquells que compleixen uns determinats mèrits de creativitat i coneixements en el camp de l’artesania alimentària i que han exercit com a artesans alimentaris durant un període mínim de 15 anys, i disposen del carnet d’artesà alimentari.

Aquests diplomes van ser creats l’any 2003, amb el Premi al Millor Jove Artesà Alimentari Innovador, dotat amb 3.000 euros, per a guardonar l’esforç dels joves artesans alimentaris en la recuperació, la innovació, la diversificació, i el disseny de productes artesans. Properament, es preveu publicar la convocatòria de l’any 2020 d’aquest premi.