Tres edificis municipals de Sant Fruitós tindran plaques solars fotovoltaiques

131

Tres edificis municipals de Sant Fruitós de Bages funcionaran de manera autònoma amb energia solar a través de la instal·lació de més de 300 plaques fotovoltaiques que es muntaran a la coberta d’aquests equipaments. Concretament es farà a l’edifici de l’Ajuntament, a la Biblioteca Municipal i al Nexe- Espai de Cultura.

Des del consistori santfruitosenc asseguren que “aquest tipus d’instal·lacions requereixen un manteniment molt baix i són una solució neta, sostenible i respectuosa amb el medi ambient que , a més, aporta un gran estalvi energètic i econòmic”. Segons l’estudi realitzat pels tècnics municipals, es calcula que en un any l’estalvi econòmic serà de més de 13.000€ a les factures del consum i a nivell energètic s’emetran 35.400 kg/CO2 menys per l’any a l’atmosfera. Així, les obres començaran el mes de març i està previst que la inversió realitzada s’amortitzi en un període mitjà de 10 anys en els tres equipaments.

En aquest mateix sentit, Sant Fruitós de Bages vol ser exemple per la ciutadania. A més, el consistori dóna suport al projecte Col·lectiu Solar Bages-Moianès que pretén impulsar una associació lliure de propietaris d’habitatges amb l’objectiu d’abaratir col·lectivament el cost de l’energia solar amb al instal·lació de plaques fotovoltaiques per l’autoconsum. Aquest col·lectiu realitzarà diverses xerrades informatives als diferents municipis que hi donen suport. Pels santfruitosencs serà conjunta amb Santpedor i tindrà lloc el divendres 26 de gener a la capella de Sant Andreu de Santpedor.