Tots els treballadors de la mina de Sallent en vaga durant 24h

163
Rampa de Cabanasses en construcció
Rampa de Cabanasses en construcció

Queden 23 dies per arribar a la data límit en què  ICL-Iberpotash haurà de deixar d’abocar runam al Cogulló per sentència judicial, i encara no s’ha aclarit si al final es prorrogarà la data límit, del 30 de juny, o què passarà amb els llocs de treball de la mina. Aquest és el motiu pel qual avui dimecres el 100% dels treballadors de la mina de Sallent han engegat una vaga de 24h. Volen pressionar perquè es concedeixi la moratòria a la data límit o, en cas que no sigui així, que no es toqui cap lloc de treball. Així ho han fet saber a l’alcalde, David Saldoni, després d’una concentració al matí davant l’Ajuntament de Sallent, i també a la Delegada del Govern a la Catalunya Central, Laura Vilagrà, a qui han anat a veure al Palau Firal.

Empresa, treballadors i empresaris de la comarca van acordar demanar al jutge i a la Generalitat una pròrroga per poder abocar al Cogulló fins al 2019, després del gran acte en favor de la mineria que va organitzar el Fòrum de la Catalunya Central el mes passat a Manresa. El motiu és que la rampa de Cabanasses, que havia de permetre el trasllat de l’activitat de Sallent a Súria a l’estiu de 2017, arrossega molts mesos d’endarreriment en les obres.

A hores d’ara l’empresa segueix en contacte amb el Govern de la Generalitat mentre enllesteix l’informe tècnic que ha de presentar al jutge per permetre la pròrroga dels abocaments a la muntanya de sal del Cogulló. Tot i que a la cúpula directiva hi ha optimisme per aconseguir-la, ja ha fet saber als treballadors que si no és així, haurà d’aplicar mesures dràstiques que segurament no agradaran als treballadors.