Tots els grups municipals de Santpedor consensuen una moció per avançar en la lluita feminista

177
Tots els representants del ple de Santpedor a la sessió del 10 de març.
Tots els representants del ple de Santpedor a la sessió del 10 de març.

Decisió unànime: Santpedor vol ser feminista

Santpedor decideix prendre mesures polítiques per avançar en la lluita feminista. Així ho va decidir ahir l’Ajuntament en el ple ordinari del mes de març després de votar unànimement a favor una moció que posa eines contra el masclisme, i obliga al poble a fer un seguiment de les accions que s’executin a favor de la igualtat.

Aquesta moció és la primera del que portem de mandat que es decideix unànimement. La regidora d’igualtat de Santpedor, Núria Martínez, celebra que tots els grups municipals arribessin fàcilment a un acord.

La regidora d’igualtat de Santpedor, Núria Martínez

La moció es centra en prendre accions per la igualtat en diferents àmbits. Tots els grups municipals van aplaudir la moció, però tant la CUP, com Santpedor en Comú Podem, van fer una crida a no quedar-se amb els braços plegats i concretar accions per començar a posar fil a l’agulla. En el cas dels comuns, el seu líder, Jesús Puig, posa un èmfasis especial en els àmbits de l’educació i la família.

El líder de Santpedor en Comú Podem, Jesús Puig

Per part de Progrés Municipal, van demanar que comptin amb el seu grup per qualsevol iniciativa. A més, el seu cap de llista, Ferran Tarazona, creu que aquesta decisió consensuada entre tots pot obrir la porta al treball en equip entre les formacions en l’àmbit social.

El líder de Progrés Municipal, Ferran Tarazona

Aquesta moció, però, no va ser l’única decisió unànime que va prendre el ple. Ahir, l’Ajuntament es va adherir, a través d’un dictamen, a una moció europea pel clima i l’energia. D’aquesta manera, el consistori es compromet a reduir l’emissió de CO2 en un 40% durant els propers 10 anys.

Una segona moció: adequar les parades d’autobús de Santpedor

D’altra banda, l’únic punt de l’ordre del dia que no va tirar endavant va ser una moció presentada per la CUP.

Els cupaires van plantejar al ple posar una parada convencional d’autobusos a la carretera de Manresa. Van dir que és una via amb molt trànsit i genera retencions cada vegada que s’atura l’autobús. A més, la moció demanava que s’adeqüés per a persones amb mobilitat reduïdes i s’hi posés una marquesina. El líder de la CUP-Amunt de Santpedor, Aniol Vila, explica que la mala adequació de l’espai és un problema que ve de molt enrere.

El líder de la CUP-Amunt, Aniol Vila

Vila, a més, va llençar un dard a Junts per Santpedor, a l’equip de govern, dient que aquesta adequació formava part del seu programa electoral i ahir van votar-hi en contra. El regidor de via pública, Albert Espinalt, va respondre que si bé compartien l’opinió de la CUP, no podien votar a favor perquè estan estudiant si la distribució de les parades d’autobús a Santpedor és l’adequada i potser canvien d’aquí un temps.

El regidor de via pública de Santpedor, Albert Espinalt

La CUP no va acabar convençuda amb la resposta, però va dir que la respectava i es va comprometre a seguir fent propostes d’aquesta mena al ple.

Santpedor en Comú Podem i Progrés Municipal van veure amb bons ulls la reclamació de la CUP. Els comuns van afegir que des de l’Ajuntament s’ha de reclamar també que l’empresa encarregada d’aquest servei adeqüi els autobusos a persones amb mobilitat reduïda.

Els altres punts que es van debatre

Entre els altres punts del ple d’ahir també destaca la pròrroga del contracte amb l’empresa encarregada de la recollida porta a porta i l’aprovació d’una previsió pressupostària de cara als pròxims 3 anys. En el cas d’aquest últim punt, respon a una reclamació que fa el Ministeri d’Hisenda als municipis.