Tots els alumnes de Batxibac a Sant Fruitós aproven el BAC

180

Els 11 estudiants de Batxillerat francès de l’institut Gerbert d’Aurillac han superat les proves d’accés a les universitats franceses, el que ha sigut la seva selectivitat, que també els permet accedir a una universitat de l’estat espanyol. La mitjana més baixa és d’un 6’5 i la més alta d’un 9. El director de l’institut de Sant Fruitós, Lluís Virós, ens explica l’esforç que han fet els estudiants.

El Batxibac és el Batxillerat francès que es cursa en alguns instituts de Catalunya i que és possible gràcies a un acord entre els governs de l’estat espanyol i el francès. Els alumnes que el cursen normalment fan més assignatures que la majoria per assolir el currículum francès i s’examinen del BAC. El BAC pondera sobre 10 punts i les PAU, la selectivitat catalana, sobre 14. Per això, alguns dels estudiants del Batxibac es presentaran a les específiques de les PAU per tal de pujar nota, ponderar sobre els 14 punts i entrar a una universitat del país. Dues noies, però, tenen pensat entrar en una universitat francesa.

A l’alumnat del Batxibac se’l pondera la mitjana d’accés a la universitat catalana, comptant un 70% les notes del Batxibac i un 30% el BAC. En canvi, als alumnes del Batxillerat se’ls pondera un 60% les notes del batxillerat i un 40% la selectivitat.

Imatge d’uns quants alumnes de Batxibac quan es preparaven per les proves.