Toti Vila: “La classe de divendres és un comiat especial per compartir amb exalumnes, professors i pares”

273
Jordi Vila amb uns alumnes de l'institut d'Auro en una sortida escolar
Jordi Vila amb uns alumnes de l'institut d'Auro en una sortida escolar

El mestre Jordi Vila, més conegut a Santpedor com a ‘Toti’, es jubila aquest divendres després de 40 anys a cavall entre l’escola Riu d’Or i l’institut d’Auro, i s’acomiada de les aules amb una classe especial a Cal Llovet en què hi està convidat tothom

“No sóc cap gran pedagog ni tinc qualitats extraordinàries, simplement al llarg dels anys he intentat ser bona persona”. Són paraules de Jordi Vila, més conegut com a ‘Toti’, i que s’acomiada de les aules després de 40 anys exercint de mestre a Santpedor, primer al Riu d’Or i després a l’Institut d’Auro. Per fer-ho, divendres, que és l’últim dia que exercirà abans de jubilar-se, farà una classe de comiat oberta a tothom i amb l’ànim de compartir-la “amb exalumnes, professors i pares”.

I segurament se n’ha sortit, a l’hora de ser bona persona i també bon mestre, perquè pocs dies després d’anunciar el seu adéu ja ha hagut de canviar l’emplaçament on tenia pensat fer la sessió de comiat per l’allau de persones que han manifestat la seva intenció d’assistir-hi. Primer l’Auditori Convent de Sant Francesc i finalment Cal Llovet divendres 16 de març a les 19h. La qual cosa parla per si sola de l’empremta que ha deixat el Toti en el seu alumnat, companys de professió, i els pares.

Tot plegat ho ha explicat en una entrevista a Ona Bages on ha assegurat que és “un goig” poder acomiadar-se d’aquesta manera i ha fet un repàs als seus 40 anys de trajectòria. Així com també ha explicat anècdotes i moments bons i no tant bons de la seva experiència com a mestre, la seva autèntica vocació.

Escolteu l’entrevista sencera: