Un any més per dijous de corpus arriben les Enramades a Sallent. La festa més popular de la vila on durant 5 dies llueixen carrers engalanats, colors, música i una pila d’activitats. Enguany, amb els convidats especials de la Festa Major de Gràcia, que juntament amb els nois i noies de l’Institut Llobregat enramaran el primer tram del carrer del Cós.

La inauguració dels carrers tindrà lloc demà dijous a les 11h després de la missa de commemoració de corpus. I comptarà amb la presència de dos convidats, l’actor i cantant Bruno Oro i en Ricard Ibáñez, coordinador de l’àrea jurídica i membre del comitè permanent de l’ANC. El recorregut començarà a Verge de Fussimanya i acabarà a la plaça de la vila amb un vermut popular i l’entrega de records dels carrers enramats. Les xarangues “Els músics de Sallent”, “Cal K tremolin” i l’Esbart Vila de Sallent amaniran l’acte.

A les 18:30h hi haurà concert a la plaça Anselm Clavé a càrrec de Small Miller Band de l’EMM Cal Moliner i a les 20h la periodista Empar Moliner oferirà un Còctel Literari a la Fàbrica Vella. El dia clourà amb ball de nit de l’orquestra Swing Latino a la plaça Sant Antoni Maria Claret.

Divendres encetarem el mes de juny amb un matí de jocs de taula gegants per a tota la família a la plaça Sant Antoni Maria Claret i a les 19h Els Gegants Fillols de Sallent, Gaspar i Mariona, visitaran i homenatjaran els veïns dels carrers enramats amb una “Balladeta” a cada portalada
de l’enramada acompanyats dels grallers A3Sons de Reus. L’inici tindrà lloca a la plaça de la Vila.

Més entrada la nit hi haurà concerts per a tots els gustos. A la 21h a la plaça Sant Antoni Maria Claret, concert de The River Troupe Gospel Sallent. A les 22:30h al barri Verge de Fussimanya, ball de nit amb Gran Premier. I a les 00h a contramestres, sessió de discjòquei amb Dj Josele Sanchez, Dj Mark G i Dj Alex Wayne.

Dissabte serà matí de teatre de carrer, actuació de combos, sessió de contes en veu alta i visites a la Casa Museu Claret de 11h a 13h i de 17h a 19h. També hi haurà dues franges horàries, de 8h a 10h i de 15h a 17h, per inscriure’s al concurs de pintura ràpida. De 16h a 18h el programa de La Xarxa de Televisions Locals, 1món.cat s’instal·larà a la plaça Sant Antoni Maria Claret per connectar amb els diversos carrers enramats.

A les 18h hi haurà audició de sardanes a la plaça de la pau amb la Cobla Camps, a les 20h, veredicte del concurs de pintura ràpida al Cercle Artístic Sallentí i a partir de les 20h concert de tarda i orquestra de nit a càrrec de l’orquestra Selvatana, a la plaça Sant Antoni Maria Claret.

Diumenge al matí està farcit d’activitats amb la XX Trobada de puntaires de la Vila de Sallent, la 13a Trobada de col·leccionistes amb intercanvi d’objectes col·leccionable, Estand informatiu de Creu Roja Sallent i el Tastet internacional a càrrec d’Adona’t. A més a més, a les 11:30h hi haurà l’espectacle itinerant “Destrenant les Enramades”. Un recorregut que començarà a la plaça de la Vila i acabarà a la plaça Sant Antoni Maria Claret des d’on s’explicarà la història i l’evolució d’aquesta festa. Amb la participació dels Gegants i nans de Sallent, l’Esbart Vila de Sallent, els Bastoners de Sallent i amb l’acompanyament musical de la Cobla Súria. A la mateixa hora hi haurà missa solemne de Corpus Christi i a la tarda Cantada d’havaneres amb el grup “Anxovetes” i Serenata a càrrec de la Coral la Nova Harmonia.

Dilluns 4 de juny posarem el punt final a la celebració d’enguany amb la Trobada de balladors de les Balladetes 2018, a les 17h al Parc Municipal Pere Sallés. Seguidament, cercavila fins a la plaça Sant Bernat on es realitzaran les tradicionals
Balladetes amb l’acompanyament musical de la xaranga “Cal K Tremolin” de l’EMM Cal Moliner i la col·laboració de les escoles Torres Amat i Vedruna. Recordar que tots els infants que vulguin podran entregar els seus xumets als Gegantons. A les 21h, sopar d’enramadors amenitzat per la Xaranga Màgic, pels carrers enramats.

Per altra banda, dissabte i diumenge hi haurà un trenet turístic de 10h a 14h i de 17h a 21h. Del 31 de maig al 4 de juny hi haurà exposició dels gegantons de sallent al centre ocupacional i exposició dels 100 anys de la biblioteca al passeig 1 d’octubre de 2017.
I del 31 de maig al 3 de juny, exposició mostra de col·leccionisme a càrrec de Sallent Filatèlic a la sala Joan Vilà i Valentí.

A més a més s’ha organitzat un concurs d’Instagram utilitzant el hashtag #Enramades_Sallent2018 i/o #SallentComercial, on es podrà guanyar un val de compra en els comerços associats a Sallent Comercial.

En cas de pluja es traslladaran tots els actes que siguin possibles a la Fàbrica Vella i a l’envelat. Consulteu la pàgina web i les xarxes socials per estar-ne al corrent.

Pròximament dijous 7 de juny, espectacle “Xxxst…qui parla?” a càrrec dels alumnes del projecte “La Música a casa” a la Fàbrica Vella. I divendres 8 de juny, concert de Buhos amb el seu nou disc “La Gran Vida” seguit de sessió de DJ a l’escorxador. Venda d’entrades a l’Ajuntament de Sallent i a codetickets.com