Tornen els Capvespres a Sant Benet amb una proposta nocturna al voltant de la gastronomia

148

Just quan el sol comença a caure i amb la voluntat d’esprémer les darreres hores del dia, tornen els mítics ‘Capvespres de Món Sant Benet’. Una proposta fresca i sensorial de nits d’estiu que enguany arriba ja a la seva 9à edició i que, sota el lema “una experiència nocturna al voltant de la gastronomia”, convida als assistents a reviure un sopar d’estiu al més pur estil modernista. 

L’activitat, que s’estrena el proper dimecres 11 de juliol, proposa un sopar a la fresca amb receptes inspirades en el passat medieval del monestir, en els productes dels horts cultivats pels monjos fa segles i en les receptes burgeses de principi del segle XX que la família del pintor Ramon Casas hauria pogut degustar un vespre d’estiu qualsevol. El sopar va seguit d’una visita especial al monestir al voltant de la gastronomia històrica de l’indret i compte amb una sèrie de tastos durant el recorregut.

Un sopar a la fresca amb el monestir de fons

La jornada s’inicia amb un sopar a la fresca amb vista al monestir de fons (subjecte a la climatologia, és clar). Una taula parada i plats amb història per assaborir, aprendre i compartir. La proposta planteja receptes inspirades en el passat medieval del monestir i incorpora, també, algunes receptes de principis de segle XX, entre les quals hi ha readaptacions d’elaboracions del cuiner manresà Ignasi Domènech, pioner de la gastronomia catalana moderna. Us diu res si parlem del bacallà a la manresana?

Una visita directa als sentits

Els espais del monestir guarden la memòria del menjar. Després del sopar, aquesta experiència nocturna ajuda a descobrir-los amb els 5 sentits: a partir d’unes suggestives videoinstal·lacions la Rosita, la cuinera de la família Casas, ens farà passejar pels racons més significatius del monestir i descobrir-ne el seu encant. A més, a banda de les explicacions del guia i els records de la cuinera se sumaran al recorregut petites degustacions i olors que acompanyaran la visita. Una activitat única que es realitza excepcionalment durant els mesos d’estiu.