Tornen a atacar l’estelada gegant de la carretera de Castellnou de Bages

266
Macro estelada de la pujada de Castellnou de Bages amb vàries plaques arrencades FOTO.CDR
Macro estelada de la pujada de Castellnou de Bages amb vàries plaques arrencades FOTO.CDR

Una vintena llarga de persones han intentat destruir a mitjanit l’estelada de la pujada de Castellnou. Aquest cop la policia ha arribat a temps per impedir-ho

Ni deu dies ha durat la macro estelada de la carretera que uneix Castellnou de Bages amb Santpedor. Una vintena llarga d’espanyolistes l’han atacat de nou aquesta matinada pels vols de la mitjanit. Un atac que arriba només dues setmanes més tard que un grup de persones canviés les plaques de l’estelada perquè formessin una bandera d’Espanya el passat 21 de març. Aquest cop, però, l’avís d’un conductor ha fet que la Policia Local de Santpedor es personés al lloc dels fets i aturés l’acte vandàlic, amb l’ajut dels Mossos d’Esquadra. D’aquesta manera, el grup unionista només ha pogut desmuntar uns quants taulells de la part baixa de l’estelada.

L’actitud provocadora i insultant dels assaltants ha obligat la policia a fer setze identificacions i denunciar un dels allí presents per haver conduït amb una taxa d’alcohol del 1,15%, més de 4 vegades per sobre del permès. Entres els identificats, figuren el president de Democracia y Unidad Española, el fals guàrdia civil de Waterloo, Jaime Vizern, o un dels participants a l’agressió contra membres del CDR que penjaven cartells de la CUP al Pont de Vilomara, en la passada campanya electoral. La resta eren coneguts espanyolistes del Pont de Vilomara, Sant Salvador de Guardiola, Manresa i Castellbell i el Vilar, entre d’altres. Tots ells s’enfronten ara a possibles càrrecs per assalt a propietat privada, ja que la paret muntanyosa on hi ha la macro estelada és de propietat privada. La policia, per altra banda, va poder recuperar les plaques que ja havien estat arrencades del mural.

Avui mateix, el CDR Santpedor ha fet una convocatòria a les 17h juntament amb altres CDR de la comarca per refer de nou els panells que conformaven l’estelada gegant.