Torna per sisè any consecutiu “La Màgia del Capvespre” al Món Sant Benet

163
La màgia del capvespre a Món Sant Benet. Foto: N.P.R.

NÚRIA PICAS RODOREDA- Des d’aquest cap de setmana i fins el dissabte 12 de Setembre el Monestir de Sant Benet ofereix l’experiència de “La màgia del Capvespre”. Una activitat que es desenvolupa al mateix monestir i que aquest any gira entorn de la figura de Júlia Peraire, la musa del pintor Ramon Casas.

La visita comença als horts ecològics del Món Sant Benet, on el públic recollirà diverses hortalisses, principalment tomàquets, que desprès serviran per amanir el sopar a la fresca que es fa a continuació. Entrada la nit i quan ja és fosc el visitant comença la visita “El Monestir de la Júlia”, la gran protagonista de la nit.
La visita guiada incorpora nous espais que expliquen com Júlia Peraire, una jove de classe humil, passa a formar part d’una de les famílies de la burgesia catalana més destacades del tombant del segle XIX.

Xavier Bas, subdirector general de públics de la fundació Catalunya La Pedrera, valora molt positivament l’afluència de públic a aquest tipus de visita. “Amb aquesta visita busquem oferir una cosa diferent i en un horari diferent. Els resultats de públic han estat molt bons fins ara, i de fet per això repetim”. Els organitzadors calculen que prop de 8000 persones d’arreu ja han viscut l’experiència de la “Màgia del Capvespre”.

“Hem conegut el Monestir a través del llibre del Martí Gironell de l’Últim Abat, i hem decidit passar tot el cap de setmana aquí. Tot i això no coneixíem l’experiència de la visita nocturna ni del sopar, però aquest matí quan hem arribat ens ho han proposat i hem decidit quedar-nos. Ens ha encantat”, explica Josep Cullel de Girona. Un dels 30 visitants que ahir van estrenar aquestes nits d’estiu tant especials al Món Sant Benet.