Torna l’hivern: ruixats, tempestes i nevades

176

Aquest divendres arriben canvis i comencem la jornada amb el cel ben tapat i amb ambient fresc. De moment, ahir a la tarda ja vam tenir precipitacions, abundants sobretot a la comarca del Solsonès, on un ruixat va quedar estàtic durant una bona estona i van acumular-se prop de 40 l/m2. A més, va tornar la neu a punts de muntanya.
Amb tot, avui al matí el cel es mantindrà mig ennuvolat i amb possibilitat ja de que plogui a qualsevol punt, encara què encara podran sortir clarianes. Per tant, paraigües a punt perquè de cara a la tarda la situació pot complicar-se amb la formació de ruixats més intensos i fins i tot amb tempesta.
La notícia és l’entrada d’aire fred que farà baixar la temperatura notablement i l’ambient serà hivernal. En aquest sentit, la cota de neu pot baixar aquesta tarda a les comarques centrals fins als 700 metres, fins i tot per sota els 600 metres si la intensitat és forta. El Servei Meteorològic de Catalunya ha emès tant un avís per neu com per intensitat de pluja, molt de compte a les carreteres.

Demà dissabte iniciarem el cap de setmana amb més estabilitat atmosfèrica, on el cel ja de bon matí es mantindrà amb menys núvols i el Sol serà present arreu. Tot i això, de cara a la tarda els núvols poden tornar i també es podran deixar escapar alguna gota, amb cota de neu 800/1000 metres. A més, temperatures fresques o fredes que al migdia no passaran dels 9 i 13ºC.

De cara als pròxims dies, diumenge l’ambient serà més agradable i les temperatures començaran a pujar i a recuperar-se. Tanmateix, durant la setmana que ve se seguirà aquesta tendència