Torna la Vertical Montserrat amb 2.180 esglaons per la infància de risc

217
Bombers participant a la Vertical Montserrat de 2021 | David Fitó
Bombers participant a la Vertical Montserrat de 2021 | David Fitó

Aquest dissabte a les nou del matí tindrà lloc la quarta edició de la Vertical Montserrat, la cursa vertical més exigent de l’Estat, inclosa dins el circuit internacional. Prop de 200 participants hauran de pujar 2.180 esglaons que separen l’estació inferior del Funicular de la Santa Cova de Montserrat de l’estació superior del Funicular de Sant Joan. El recorregut supera els 388 metres de desnivell.

La cursa va ser creada el 2017 pels Bombers de la Generalitat i és organitzada conjuntament amb l’Obra Social de Sant Joan de Déu. La iniciativa s’emmarca dins el projecte Bombers amb Causa.

Els objectius de la prova són clarament solidaris: aconseguir fons per a finançar projectes de recerca en malalties infantils i programes socials d’atenció a la infància en risc d’exclusió ateses en els diversos centres de Sant Joan de Déu, i a la vegada fomentar la inclusió de les persones amb discapacitat a través de l’esport.

En aquesta quarta edició de la Vertical Montserrat hi participaran 42 bombers i, per primera vegada, 3 bomberes. L’ambaixadora de la Vertical Montserrat de 2022 és l’atleta professional de curses de llarga distància, bombera professional de la Generalitat i mare de dos fills Núria Picas.

Una de les novetats d’aquesta edició, és la retransmissió en directe que farà La Xarxa TV a través de les televisions locals d’arreu de Catalunya.