Torna la Vertical Montserrat: 2.180 esglaons per la infància en risc atesa a Sant Joan de Déu

238

Aquest dissabte 5 de juny, a les 9 del matí, s’iniciarà la tercera edició de la Vertical Montserrat, la cursa vertical més exigent de l’Estat espanyol, inclosa dins el circuit internacional. Els prop de 150 participants hauran de pujar els 2.180 esglaons en 388 metres de desnivell que separen l’estació inferior del Funicular de la Santa Cova de Montserrat de l’estació superior del Funicular de Sant Joan.

La prova va ser creada l’any 2017 per Bombers de la Generalitat de Catalunya. El seu objectiu és clarament solidari: els fons recaptats amb les inscripcions, dels sponsors i de la categoria ‘Som Un Equip’ –en què un esportista fa la cursa en nom d’un equip que ha recaptat prèviament 500€- aniran destinats a finançar projectes de recerca en malalties infantils i programes socials d’atenció a la infància en risc d’exclusió. Igualment, la cursa continua fomentant la inclusió de les persones amb discapacitats diverses.

En aquesta tercera edició hi participaran 30 bombers i, per primer cop, hi haurà una dona, del Parc de Montjuïc de Bombers de Barcelona: la Mònica Tomàs. El gruix de participants pujarà en la categoria Open, masculina i femenina, i 8 esportistes més en la categoria Inclusiva, dirigida a persones amb discapacitats físiques, intel·lectuals, auditives o visuals. En aquest darrer cas, les persones participants aniran acompanyades d’un guia vident i units per una barra direccional.  Enguany serà el primer any que hi participarà un esportista amb discapacitat física, concretament amb esclerosi múltiple.