Torna la processó de Divendres Sant a Manresa amb alguns canvis

117
FOTO: -AJUNTAMENT DE MANRESA

Aquest any començarà més d’hora i durarà menys. El recorregut també serà diferent, serà només per dins del centre històric.

2 anys després, la tradició parada per la pandèmia es reprèn. Hi participaran els Armats de Manresa i set passos diferents, en total 300 persones. Normalment, començava a 2/4 de 9 de la tarda, però en aquesta edició ho farà a les 8. D’aquesta manera s’aprofitarà la llum del sol per fer l’anada del recorregut i durant la tornada amb les espelmes ja enceses, serà fosc. El pas acabarà amb la tradicional arribada a la baixada de La Seu a les 11 de la nit, on hi haurà la trobada entre la Macarena i el Sant Crist.

Aquest any el recorregut vol ser més recollit i tradicional, així que s’ha decidit que no sortirà del barri antic. Xavier Belmonte, president de la comissió organitzadora, ha assegurat que els carrers estrets no seran un problema, i que tots els passos han estat mesurats per evitar encallar-se en les parets. Per això, alguns dels carrers del centre històric estaran tallats al trànsit des de les 20h. fins a les 23:30h.

A més, hi haurà actes durant tot el dia: A les 10 es podran veure els passos de la confraria de Natzarè a Ca la Buresa, a les 11 hi haurà el Via Crucis a La Seu. Ja a la tarda, a les 18h, la dansa de la Mort a Sant Domènec i a dos quarts de set els armats presentaran al governador de la Minorisa Romana.

Aquesta serà la segona processó de la Setmana Santa d’aquest any. La primera va ser el Diumenge de Rams.