Torna la Festa de la Verema del Bages amb total normalitat i amb més novetats que mai

68
Verema a les vinyes de Fargas-Fargas. - Foto: Bages Turisme

Més estands, tast a cegues i tast tècnic… són algunes de les novetats de la festa de la verema del Bages d’aquest any, que recupera la total normalitat. 

Se celebrarà el cap de setmana de l’1 i el 2 d’octubre a Artés. Segons el diari Regió7, hi haurà més productors que mai, uns dinou, que tindran el seu propi estand. En concret hi participaran 15 cellers de la DO Pla de Bages i quatre productors més que no tenen celler propi. Un dels atractius de l’edició d’aquest any és el tast tècnic. És una proposta adreçada al públic professional que permet provar una selecció més àmplia de vins. En total, 12 degustacions que se serviran amb la meitat de la mida d’un tast normal. 

El tast a cegues, en canvi, ofereix la possibilitat d’identificar i conèixer els vins de la DO Pla de Bages a través d’un concurs per parelles. 

Sí, i com a plat fort, després de dos anys d’absència, es tornarà a celebrar l’aixafada popular de raïm diumenge al migdia, a la Plaça Vella d’Artés. A diferència d’altres anys, però, prèviament no es baixarà a la vinya a collir-lo, atès que enguany la verema ha estat prematira, i bona part del raïm ja s’ha veremat.