Torna la Festa Alícia’t desvetlla els ingredients de la cuina fàcil, sana i divertida

118

Món Sant Benet acollirà, el proper 28 i 29 d’abril la 6a edició d’Alícia’t, la festa de la gastronomia de les comarques de Barcelona, organitzada per la Fundació Catalunya La Pedrera i la Diputació de Barcelona.

L’objectiu de la proposta, que en les darreres edicions ha acollit unes 6.000 persones d’arreu de Catalunya, és conscienciar i ajudar a millorar la salut, a adults i menuts, a través de l’alimentació. La festa gira al voltant de dos grans eixos: un espai expositiu, que esdevé un gran aparador dels atractius turístics i gastronòmics de les comarques de Barcelona, i un extens programa d’activitats (més de 150) pensades per a tots els públics.

Una de les principals novetats de l’edició d’enguany és l’aposta per les cuines amb estrella, que portarà a cuiners amb estrella Michelin a mostrar en directe algunes de les seves receptes més reconegudes. Així, passaran per la Festa Alícia’t cuiners de la talla de Nandu Jubany (Can Jubany), Jordi Llobet (restaurant L’Ó), Oriol Rovira (Els Casals) i la cuina de l’Estany Clar. Una altra novetat és la possibilitat de conèixer la dinàmica i activitat de la Fundació Alícia, a través de l’original visita “Alícia a través del mirall”, un passeig guiat pel centre referent en investigació en cuina aprofitant l’arquitectura de l’edifici per explicar tot allò que s’hi cou.

Tots a la cuina!

A Alícia’t hi haurà més de 50 tallers lúdics, demostratius i participatius dissenyats per a tots els públics i amb la cuina i l’alimentació saludable com a eixos vertebradors. La particularitat d’enguany és que tots els tallers a l’auditori són gratuïts i que, la resta, tindran un preu simbòlic d’entre 2 i 4 euros.

Els assistents als tallers podran aprendre a repensar les croquetes a “Croquetes del segle XXI”, o a cuinar les receptes de l’àvia al microones a “L’àvia 3.0. Receptes de tota la vida” o a actualitzar les tradicionals hamburgueses a “Veggie Burgers, reinventem l’hamburguesa”. Els tallers participatius són, a més, una bona oportunitat per viure en família i fer divertida l’alimentació. N’és un exemple el taller “Compro i cuino” a on els participants compren els aliments, els cuinen i els tasten en família.

L’Aula dels Sabors

Un any més, Alícia’t recupera l’exitós format de l’Aula dels Sabors, tastos guiats per a especialistes, que permeten descobrir els productes i projectes agroalimentaris més singulars de la demarcació de Barcelona en una proposta sensorial i poètica. Les activitats relacionades amb aquest espai són: “Vies blaves: turisme i aliments a la llera de l’anoia”; “Carmina caseus: tast de poemes i recital de formatges”; “DO Alella: vins de pansa blanca vora el mar” i “El camí Oliba: art romànic, senderisme i bona gastronomia”.

Petits grans protagonistes

A través del joc, Alícia’t busca animar als més menuts a interessar-se i aprendre els secrets d’una bona alimentació. Per això, enguany, s’han plantejat més de 50 activitats pels més petits: tallers infantils, espai de jocs per a la mainada i dos espectacles d’animació: el concert de “Xiula: donem-li la volta al món” (Dissabte, 18,30 h) i “La cuineta de l’Aureli” (Diumenge, a les 13,15 h).

Viure l’experiència Alícia’t

El repte continuat de la Festa Alícia’t és que venir-hi acabi convertint-se en una experiència familiar i personal única. Per això, el cap de setmana del 28 i 29 d’abril, i aprofitant l’atractiu de l’entorn, els escenaris del Prat i la Plaça s’ompliran de vida, durant tot el dia (a partir de les 10,30 h) amb un ampli programa activitats gratuïtes: demostracions de cuina en directe, propostes de visualització de projectes i productes de proximitat i una àmplia oferta gastronòmica que permetrà a grans i a petits acabar de fer rodona l’experiència Alícia’t.

A la plaça de Sant Benet s’habilitarà un espai expositiu amb un mercat de productes agroalimentaris procedents d’onze comarques de Barcelona, així com també amb la presència de la Xarxa de Productes de la Terra i diverses experiències turístiques de temàtica gastronòmica.

Allà mateix descobrireu el corner Barcelona, un espai on, en diferents horaris, els territoris participants d’Alícia’t exhibiran els tresors turístics i agroalimentaris més singulars.

No hi faltarà tampoc la presència dels projectes vinculats a la Fundació Catalunya La Pedrera, com ara la Cooperativa Mans, el projecte Life-Montserrat, i els diversos equipaments d’educació ambiental de la Fundació, així com la d’empreses i institucions amb les quals ha col·laborat la Fundació Alícia.

Com en les darreres edicions es podran visitar els horts i realitzar tallers per a descobrir-los en família.

Alícia’t es fa gran, un any més, amb l’objectiu de difondre bons hàbits alimentaris a través de la pràctica d’una cuina saludable, fàcil i divertida. La iniciativa està organitzada per la Fundació Catalunya La Pedrera, amb la Fundació Alícia, i la Diputació de Barcelona. Projectes com el de la Festa Alícia’t ajuden a la consolidació de Món Sant Benet com un centre de coneixement de referència internacional en alimentació.