Torna la Castaween amb més força que mai

125
Imatge d'arxiu Castaween
Imatge d'arxiu Castaween

Ja fa uns anys que, quan s’acosta la Catanyada, el barri de La Rosaleda de Sant Fruitós de Bages pren un aspecte diferent. Per un dia, els carrers del barri combinen les dues festes que se celebren a finals d’octubre: la Castanyada i Halloween. D’aquesta forma neix la Castaween, una festa que combina la cultura catalana i l’americana.

Enguany, la Castaween se celebrarà el proper dissabte 28 d’octubre. A partir de les 6 de la tarda, començarà el concurs de cases engalanades per premiar la més ben decorada i la més original. A partir de les 7, es repartiran castanyes i moscatell per a tots els assistents i el passatge del terror, el plat fort, obrirà les seves portes per a tots aquells que vulguin passar una estona divertida i terrorífica.

Com a novetat, l’Associació de Veïns donarà part dels diners recaptats a la Marató de TV3 i també, tal com ja es va iniciar l’any passat, es dedicarà un minut al “Good Night Lights”, una iniciativa que consisteix en estar durant un minut amb algun element que faci llum -ja sigui una llanterna o la llum del mòbil, per exemple-, per tal de donar la bona nit a tots els nens que pateixen càncer. Una iniciativa que va néixer a la ciutat americana de Providence i que vol donar llum en la foscor.

D’altra banda, per tal de garantir la seguretat dels participants a la festa, quedarà restringida l’entrada i circulació de vehicles a tota la urbanització des de les 5 de la tarda i fins a les 11 de la nit. Per tal que els visitants puguin accedir al barri s’habilitaran dos aparcaments alternatius als polígons industrials d’El Grau i Casanova des d’on es podrà accedir a peu a La Rosaleda mitjançant recorreguts degudament senyalitzats.