Torna la calor d’estiu, sense excessos

177

Important i notòria davallada dels termòmetres la que hem viscut els últims dies, sobretot en temperatures nocturnes. Algunes mínimes s’han situat entre els 9 i els 11ºC a la comarca, valors molt frescos per l’època. Aquesta situació meteorològica arriba a la seva fi i de nou tornarà la calor, però sense estridències.

Per avui esperem un temps molt assolellat i transparent, gairebé sense cap núvol, les temperatures màximes es mouran entre els 29 i els 31ºC a la comarca. A la tarda bufarà vent del sud a molts punts de la comarca, en especial al Pla de Bages amb registres de 20 a 40kmh. A última hora de la tarda i al vespre aquest vent anirà a la baixa fins a desaparèixer.

De cara a dimarts esperem novament un ambient molt assolellat i amb temperatures mínimes que es recuperaran una mica, sense tanta fresca, i es mouran entre els 13 i els 15ºC. A la tarda el sol continuarà lluint i les màximes poden pujar i enfilar-se fins als 32ºC al Pla de Bages. El vent del sud pot bufar moderat novament a la tarda, afluixant clarament al vespre.

Foto: Cel des de Segur de Calafell dissabte al vespre