Sallent posa en marxa una nova edició del Turn On

160

Després d’un any i mig de vida, el projecte Turn On continua amb força i amb molt bona rebuda per part dels joves del municipi. Actualment disposa de places lliures per a nous alumnes que vulguin formar-se i preparar-se per a la inserció laboral.

Aquest projecte únic, va ser una iniciativa de l’Ajuntament de Sallent, que es va encetar el mes d’abril de l’any passat, i pretén donar resposta a l’atur juvenil. Des del concistori es vol reduir la taxa d’aturats entre els joves sallentins d’entre 16 i 21 anys que es troben en dificultats per accedir al món laboral, o bé, no tenen clar quin és l’itinerari formatiu que els agradaria seguir. Enguany, segons la regidora d’ocupació Empar Arenas, hi ha algunes novetats dins del projecte.

Els joves reben una formació teòric-pràctica que es realitza in situ en la rehabilitació de la caseta, l’edifici de contramestres que en un futur es destinarà als joves. Segons Arenas “la clau de l’èxit és que 20 dels joves que han passat per aquí més de 10 tenen feina”. Aquest itinerari prelaboral consisteix en tasques de construcció, electricitat, pintura i jardineria i també inclou classes d’anglès. Els alumnes també col·laboren en l’àmbit comunitari de Sallent per la millora dels espais públics i festivats.

Per formar part del projecte cal adreçar-se a l’Ajuntament de Sallent i omplir la sol·licitud destinada a la formació juntament amb el document d’identitat (DNI, NIE, Passaport), una breu carta de presentació i el currículum vitae. Un cop les places estiguin cobertes, les persones que hagin fet la sol·licitud i no hi hagin pogut accedir restaran en llista d’espera.

Per a més informació i aclariments podeu demanar informació a l’Ajuntament i al Viver d’Empreses “El Salt”.