Torna el sol i la calor

83

Comencem el dijous amb un temps completament diferent del d’ahir, quan els ruixats ens van afectar de manera intermitent durant tot el dia deixant quantitats de pluja molt benvingudes; entre 5 i 10 mm, puntualment una mica més. Tot això ja és història, en una jornada que comença en conjunt assolellada, amb alguna boira local en algunes valls i un ambient més fresc. Al llarg de la tarda podria aparèixer algun núvol d’evolució a punts del Moianès, però sense més conseqüència. En general el sol serà el gran protagonista. Amb tot, la temperatura pujarà amb valors màxims que s’enfilaran entre els 29 i 33ºC.

Demà divendres, poques novetats. Jornada esplèndida amb sol implacable i algun nuvolet de tarda al sector est. El termòmetre pujarà un esglaó més i ja es fregaran els 35ºC als punts més càlids de la Catalunya Central. Per tant, calor de ple estiu.

De cara als pròxims dies, temps estival. El sol dominarà al llarg del cap de setmana i en dies posteriors arreu. Serà a les tardes quan podrien créixer alguns núvols al nord, però en cap cas, tindrem precipitacions. Per tant, situació molt típica d’un mes de juliol amb estabilitat i calor; la ratlla de la temperatura es mantindrà a la banda alta amb un ambient calorós però normal per les dates. Tocarà hidratar-se bé i intentar protegir-se del sol durant les hores centrals del dia!