Torna el sol després d’uns quants dies passats per aigua

136

Deixem enrere un episodi de pluja important que va començar dissabte i que ha acumulat de 60 a 90 mm al conjunt del Bages. Puntualment, però, en alguns punts de muntanya del sud de la comarca, s’han superat els 100 mm.

Aquests són alguns dels registres totals (mm): Montserrat – Sant Dimes, 157; Sant Salvador de Guardiola, 111; Monistrol de Montserrat, 108; Castellbell i el Vilar, 103; Fals, 103; Manresa, 91; Marganell, 88; Artés, 78; Cardona, 70; Santpedor, 68; Súria, 65 i Sallent, 53.

Aquesta tarda s’obriran moltes clarianes tot i que la inestabilitat encara no farà net i podrà escapar-se algun ruixat o gotellada. L’ambient continuarà fresc, amb temperatures que es mouran entre els 15 i els 20ºC.

Demà la millora del temps serà evident i el sol serà el protagonista de la jornada. De bon matí, però, apareixeran alguns bancs de boira o núvols baixos i entre el migdia i la tarda creixeran nuvolades, sobretot en àrees de muntanya. En principi, ja no s’espera que plogui.

Divendres i el cap de setmana seran dies típicament primaverals, amb matins més assolellats i tardes amb nuvolades que creixeran amb prou energia per deixar algun xàfec o tronada, més probables de cara a diumenge. La temperatura al centre de la jornada s’enfilarà amb facilitat i a l’hora de dinar tindrem molts valors de 20 a 23ºC.