Ràdio Oló Ràdio Oló Ràdio Sallent Ràdio Sant Fruitós Ràdio Santpedor Ràdio Avinyó Ràdio Súria

Torna el color vermell a 7 pobles del Moianès mentre el risc de rebrot es dispara  

El Moianès segueix els passos del conjunt de Catalunya on els indicadors de la pandèmia s’han multiplicat, donant lloc a la cinquena onada de la pandèmia marcada per un elevat nombre de contagis entre els joves. 

En el cas que ens ocupa, la comarca ha multiplicat per 8 el nombre de positius en només 14 dies, passant de 7 a 56 contagis. Tanmateix, el risc de rebrot marca el tercer pitjor resultat de tota la pandèmia arribant als 1400 punts. Pel que fa a la velocitat de propagació del virus és de 2,53 punts i puja per tercera setmana consecutiva, per tant, l’epidèmia segueix en fase evolutiva. 

Amb tot, la població que més preocupa a hores d’ara és la capital, Moià, amb un risc de rebrot de 2.265 punts i 36 contagis en els darrers dies. La resta de pobles també tenen un risc de rebrot molt alt, tret de Santa Maria d’Oló i Monistrol de Calders, on aquest és moderat; i Granera, d’on les dades no es fan públiques per ser un poble inferior als 100 habitants. 

A tot això, no hi ha constància de cap ingrés hospitalari ni s’ha hagut de lamentar cap defunció, mentre que la mitjana d’edat dels contagis continua per sota dels 30 anys. 

Finalment, avui dimarts 13 de juliol, es fa una marató de vacunació sense cita a la sala Dos de Gener d’Artés de les 9 del matí a les 6 de la tarda. Aquesta està dirigida a majors de 30 anys de l’Àrea Bàsica de Salut d’Artés que inclou els municipis moianesos de Calders, Monistrol de Calders i Santa Maria d’Oló.