Torna el ‘7 d’arròs’ a Sant Fruitós de Bages

223
Festa de l'arròs, Sant Fruitós de Bages 2016. Imatge FotoIsidre

Com cada any a Sant Fruitós de Bages se celebra la Festa de l’Arròs i aprofitant aquesta diada, un grup de 14 restauradors del poble (bars, restaurants i altres locals relacionats) s’uneixen per homenatjar el seu producte, l’arròs. Ja van començar l’any passat i enguany allarguen a 10, els dies per participar, tres més que l’any anterior.

Per això, del 16 al 26 de febrer es poden degustar plats d’arròs en els establiments adherits i també omplir les caselles de la guia que es pot recollir en els mateixos locals per guanyar productes i participar en un sorteig d’un sopar per a dues persones. Dani Giner, de Can Ladis, és un dels impulsors del projecte.

Podeu trobar els premis i el funcionament del 7darròs a la secció de ‘La Festa de l’Arròs’ que trobareu a radiosantfruitos.cat. A més, la jornada + K Vi arriba al seu tercer any sota el nom “+KVi: L’ecologia i la Biodinàmica a la Vinya i al Vi”, organitzada pel Nou Celler amb la col·laboració de l’Ajuntament de Sant Fruitós. Jaume Plans ens explica els inicis de l’esdeveniment, que enguany se celebrarà dissabte 25 de febrer a les 7 de la tarda al Nexe.

La periodista i sommelier, Ruth Troyano, presentarà la xerrada. També hi participaran el president DO Pla de Bages, Joan Soler, el primer viticultor i elaborador de vins ECO de Catalunya i a l’Estat Espanyol, Josep M. Albet, l’enginyer agrícola i enòleg del celler Finca Parera, Ruben Parera i l’enòloga de Parés Baltà, Marta Casas. Per finalitzar, hi haurà una degustació de vins i arrossos.

Festa de l’arròs, Sant Fruitós de Bages 2016. Imatge FotoIsidre