Famílies i aficionats a la gastronomia i l’alimentació saludable han omplert aquest cap de setmana Món Sant Benet. Malgrat la pluja, els assistents han exhaurit les places dels 40 tallers programats d’entre les 150 activitats que s’hi han dut a terme.

I és que ja fa temps que la societat retorna cap a la cuina de tota la vida, saludable, de proximitat. “Cada dia som més conscients que no podem viure d’esquena a la realitat natural i agrícola de proximitat”. Així ho explica el director general de la Fundació Alícia, Toni Massanés, a Ràdio Sant Fruitós – Ona Bages:

Massanés també assegura que la Festa Alícia’t és una “festa de portes obertes” on tots els investigadors i xefs, a través de les activitats i tallers que s’orgaitzen, expliquen els projectes que duen a terme durant l’any. D’aquesta forma, poden ensenyar a petits i grans la importància de menjar saludable i com fer-ho:

Hem parlat també amb alguns dels protagonistes d’aquesta festa. En Marc Puig-Pey és cuiner de la Fundació Alícia des de fa 11 anys i ha fet el taller de “Healthy Street Food”, un taller demostratiu i pràctic que mostra la cultura gastronòmica del món a través del menjar de les parades de carrer:

La Festa Alícia’t, doncs, s’ha consolidat com a referent en la promoció dels hàbits alimentaris saludables. Així, els assistents a la Festa han pogut aprendre’n més sobre els fermentats, descobrir la varietat de “healthy street food” existent, repensar les croquetes del segle XXI o aprendre a cuinar les receptes de l’àvia al microones, entre d’altres propostes.

Una de les principals novetats de l’edició d’enguany, l’aposta per les cuines amb estrella, ha estat tot un èxit. Durant la jornada de dissabte es va poder escoltar i viure la cuina de Can Jubany, amb el cuiner Nando Jubany; gaudir de la cuina sortida del restaurant L’Ó amb el xef Jordi Llobet al capdavant i descobrir què s’hi cou en els fogons de l’Estany Clar, gràcies als xefs Jaume Sebastià i Sergi Fernàndez.

Les propostes per a la mainada, entre elles un dels plats forts, el concert de Xiula, han estat tot un èxit de participació. Així com les activitats a l’aire lliure, entre elles el mercat agroalimentari, que han permès acabar de fer rodona l’experiència Alícia’t. Una de les activitats era “fer bullir l’olla”, on els participants havien de respondre a una pregunta. Us ho expliquem:

Un any més, Alícia’t es fa gran amb l’objectiu de difondre bons hàbits alimentaris a través de la pràctica d’una cuina saludable, fàcil i divertida. La iniciativa està organitzada per la Fundació Catalunya La Pedrera, amb la Fundació Alícia, i la Diputació de Barcelona. Projectes com el de la Festa Alícia’t ajuden a la consolidació de Món Sant Benet com un centre de coneixement de referència internacional en alimentació.