Tirallongues, Salats i Castellers de Santpedor suspenen l’activitat castellera per prevenir el covid-19

209
Castellers de Santpedor FOTO-CASTELLERS DE SANTPEDOR
Castellers de Santpedor FOTO-CASTELLERS DE SANTPEDOR

Els efectes del coronavirus també han arribat al fet casteller. Tres de les quatre colles del Bages han decidit suspendre la seva activitat indefinidament després que la coordinadora de colles castelleres de Catalunya hagi emés fa unes hores un comunicat recomanant-ho. Són els Tirallongues de Manresa, els Salats de Súria i els Castellers de Santpedor. Pel seu costat, els Picapolls de la Gavarresa prendran una decisió ferma dijous 13 de març al vespre.

Quan la coordinadora ha emés el comunicat, dues de les colles han hagut d’actuar ràpid perquè assagen els dimarts: Tirallongues i Salats. Els suriencs han decidit cancel·lar l’assaig, però els de la capital no hi han sigut a temps perquè els n’han tingut notícia un cop ja havien començat. Ho explica el seu president, Miquel Àngel Ramos.

Miquel Àngel Ramos, president dels Tirallongues de Manresa

Per part dels Castellers de Santpedor, la decisió els obliga a suspendre l’actuació que tenien programada per diumenge i que havia de servir per treure la pols a la camisa després de l’aturada d’hivern. Xavier Mira és el president de la colla.

Xavier Mira, president dels Castellers de Santpedor

En quant als Picapolls, de moment assajaran sense la canalla i decidiran dijous al vespre si prenen mesures més estrictes perquè divendres tenen un assaig especial a Sant Fruitós de Bages. Albert Agüera, president dels de la vall de la Gavarresa, diu que volen seguir els següents passos que farà la coordinadora.

Albert Agüera, president dels Picapolls de la Gavarresa

Les colles del Bages no són les úniques que han seguit la recomanació de la coordinadora. Colles de gamma extra, com els Minyons de Terrassa, també han anunciat que aturaran la seva activitat castellera temporalment.