Tira endavant el parc eòlic La Maçana que instal·larà deu molins entre Rubió i Castellfollit del Boix

290
Representants de les diferents plataformes a la subestació elèctrica de Calders.

El parc eòlic La Maçana, impulsat per la multinacional Enel Green Power i que s’ha d’ubicar entre les poblacions de Rubió (Anoia) i Castellfollit del Boix (Bages), ha superat el filtre de la Ponència d’Energies Renovables. Malgrat això, aquest organisme demana a l’empresa que faci un estudi sobre  l’impacte acumulatiu pel fet d’haver-hi altres parcs a la zona o en tramitació com és aquest cas. De fet, la ponència especifica que el parc La Maçana es troba molt a prop del parc eòlic de Rubió (a un quilòmetre de l’aerogenerador més proper) i d’altres que estan tramitant-se.

El projecte del parc eòlic La Maçana inclou deu aerogeneradors dels quals només un aniria ubicat a Castellfollit del Boix i se’n demana el trasllat de zona ja que el projectat és incompatible a nivell urbanístic. També inclou les infraestructures associades com són camins d’accés i servei, plataformes, rases per a una línia elèctrica soterrada i una subestació elèctrica que ocuparia 3.300 metres quadrats

A nivell mediambiental tampoc hi ha cap incompatibilitat ja que a la zona no hi ha cap espai natural especialment protegit ni zones de protecció d’aus ni d’interès faunístic i florístic. En canvi, la línia aèria projectada travessa diversos hàbitats naturals i a la zona hi consten nombroses espècies d’animals protegides.

Pel què fa a la contaminació acústica, l’informe assegura que la distància sobre els nuclis urbans més propers és suficient per atenuar-ne els efectes.