El documental de Madeleine Hetherton sobre el treball d’un vaixell hospital,’The surgery ship’, ha sigut la gran guanyadora en l’entrega de premis celebrada avui al vespre de la 13a edició del Festival Internacional de Cinema Solidari de Navarcles. El llargmetratge ha guanyat el premi jurat i el premi especial del públic. ‘Noi siamo Francesco’ dirigida per Guendalina Zampagni, ha guanyat el premi especial del jurat. En la categoria de curtmetratges, han guanyat les espanyoles ’14 anys i un dia’ de Lucía Alemany en la categoria de premi jurat i ‘El abrazo’ d’Iñaki Sánchez Arrieta, premi especial i premi del públic.

L’organització del Festival ha fet l’entrega de premis a l’Auditori Agustí Soler i Mas, en un acte de clausura on hi han participat via Skype la directora de la premiada Noi siamo Francesco, Guendalina Zampagni, l’actor manresà Miki Esparbé i el director i guionista també manresà, David Victori.

La cerimònia ha comptat amb la participació d’un grup d’actrius del teatre navarclí i de la parella de ballarins del club Swing Manresa, Marc Màrquez i Irina Arnau, sota la direcció d’Enric Llort.

Conclouen 8 dies de cinema solidari amb 33 pel·lícules de 16 països diferents. El “miracle”, com així l’anomena el seu director, Serafí Vallecillos i que s’aconsegueix segons ha dit ell a l’acte, “a costa de molt esforç, entusiasme, tenacitat i treball desinteressat de molta gent tenint clar on volem anar, amb humilitat, però sense complexos”.

‘Fàtima’, premi Cèsar a la millor pel·lícula francesa del 2015, ha posat el punt i final a la 13a edició del Festival Internacional de Cinema Solidari de Navarcles.

Imatge. Festival Clam