Testimonis de l’atemptat de Barcelona constaten el caos

190

13 morts i més d’una seixantena de ferits, alguns d’ells greus, és el recompte de víctimes de l’atemptat jihadista que ha patit Barcelona aquesta tarda. La Rambla ha estat l’escenari d’un atropellament massiu on una furgoneta ha assaltat desenes de vianants, fent esses, a l’altura del mercat de La Boqueria. Dels ferits a Barcelona, la majoria es troben a l’Hospital del Mar i els altres es reparteixen entre el Clínic i Sant Pau.

La furgoneta, de color blanc, provenia del carrer Pelai. Des de la sortida del metro que fa xamfrà amb Plaça de Catalunya, l’autor ha seguit per la part central de La Rambla i ha baixat a gran velocitat fent esses fins al mosaic de Miró. El vehicle, que era una furgoneta de lloguer amb lletres al lateral, ha atropellat les persones que hi havia al seu pas al llarg del passeig central i ha causat ferits de diversa consideració.

Maria B, veïna de la comarca, es trobava dins d’un comerç de Plaça Catalunya quan han passat els fets. La Maria explica que els han confinat dins de l’establiment fins que els han pogut desallotjar sense perill.

Lara M, veïna de Navarcles, es trobava al carrer dels Tallers, perpendicular a La Rambla, en el moment dels fets. Així ho explica:

Emergències demana a la gent que no surti al carrer a la zona de plaça Catalunya i els Mossos estan evacuant els locals de La Rambla. S’ha procedit també al tancament de les estacions de metro, Ferrocarrils i Renfe a la zona. Els taxistes ofereixen servei gratuït a tots els veïns que necessitin transport per a ser evacuats. El gremi d’hotels també se suma a la iniciativa i ofereix allotjament als turistes que no puguin accedir als seus hotels de La Rambla.

L’agència francesa France Press ha assegurat, citant fonts policials, que es tracta d’un atemptat. També ho confirmen els Mossos d’Esquadra a través de les xarxes socials:

Fins ara s’ha trobat la segona furgoneta, també blanca, abandonada a la ciutat de Vic, prop del Burguer King que es troba a la carretera de Manlleu. Mossos, de moment, ha detingut un home i assegura que no hi ha ningú atrinxerat al centre de Barcelona. Estat Islàmic, però, n’ha reivindicat l’autoria.

El de Barcelona és el setè atemptat mortal en forma d’atropellament massiu a Europa. De moment, el Govern decreta 3 dies de dol.