Territori renovarà la carretera de Cabrianes a Artés amb un ferm innovador

133

El Departament de Territori i Sostenibilitat ha iniciat els treballs de millora de la carretera d’Artés a Cabrianes, la B-430. La gran novetat és la renovació del ferm amb un nou tipus d’asfalt. Tot plegat, forma part d’un paquet de 12 actuacions que està fent el govern a les carreteres catalanes i que tenen com a element principal la inclusió de ferms sostenibles.

La renovació de la carretera entre els dos pobles abastarà un tram de quatre quilòmetres i s’utilitzarà un nou tipus d’asfalt amb mescles de fibres de cel·lulosa. L’acció pretén reduir la petjada de carboni, de manera que s’estalviïn unes 66 tones de CO2 respecte de els mètodes d’asfaltatge tradicional.

El pla suposa una inversió global de 20 milions d’euros. Les obres tenen en conjunt un termini d’execució de tres mesos. En el cas de la carretera entre Cabrianes i Artés el pressupost és de poc més de 710.000 mil euros. Un cop s’executin els treballs es farà un seguiment de cada actuació per avaluar les solucions aplicades.

L’objectiu de la iniciativa és afavorir la reducció d’emissions, l’economia circular, la sostenibilitat econòmica i l’energètica. Així, proposa mesures com la reducció del balanç energètic.