Territori i Sostenibilitat impulsa les obres de millora i eixamplament del pont d’accés a Cabrianes

173
  • L’actuació correspon a l’ampliació, reforç i rehabilitació de l’estructura, amb un pressupost de licitació de 3,5 MEUR
  • Els treballs començaran a finals d’aquest any i tindran un termini d’execució de 12 mesos.

El Departament de Territori i Sostenibilitat ha impulsat la millora i eixamplament del pont de la B-430 sobre el Llobregat, d’accés al nucli de Cabrianes, al terme municipal de Sallent, amb la licitació de les obres corresponents, per un import de 3,5 MEUR. Es preveu que els treballs comencin a finals d’any i tinguin un termini d’execució de 12 mesos. Aquesta actuació permetrà afavorir la seguretat i la fluïdesa en la conducció, atès que l’amplada actual de la calçada impedeix el pas d’un vehicle per cada sentit simultàniament. 

Així, en concret, els treballs permetran doblar l’amplada del pont, dels 6 metres actuals als 12 metres previstos, per a configurar una calçada de dos carrils i una vorera per al pas de vianants i també de ciclistes.

A més de l’eixamplament de l’estructura, les obres que ara es liciten inclouen la rehabilitació del pont, de 73 metres de longitud, i l’adequació dels trams que hi entronquen. En total, l’obra abastarà uns 300 metres de longitud de la carretera B-430 que, en aquest àmbit, té un trànsit d’uns 7.200 vehicles diaris.   La solució tècnica adoptada consisteix en l’eixamplament del pont actual  tot  mantenint l’estètica del pont en arc antic, afegint un arc central que aportarà major resistència per l’increment de càrregues que suposa l’ampliació, sense modificar l’aspecte i configuració estructural longitudinal del pont i sense interferir en la llera del riu.

Aquesta opció permet conservar l’estructura actual, que data de la primera meitat del segle XX i és una mostra de la tradició dels primers ponts en arc de formigó armat.