Les terrasses dels bars i restaurants de Sallent tindran una nova regulació

156

Les terrasses dels bars i restaurants de Sallent tindran una nova regulació. L’anterior no es renovava des de l’any 97, i l’equip de govern vol posar-la al dia i donar resposta a les noves necessitats. És per això que l’Ajuntament de Sallent ha aprovat inicialment una ordenança que regularà les autoritzacions de terrasses dels bars i restaurants del municipi.

Amb tot, l’ordenança fixa que els tendals dels bars siguin llisos i de color blanc cru, que les cadires i les taules també segueixin un mateix estil, i que cada dia es reculli tot el mobiliari de les terrasses. S’han fixat uns criteris adequant-ho a les necessitats actuals: per exemple, a la vorera hi ha d’haver, com a mínim, 1 metre i mig d’espai pel pas dels vianants i els veïns amb mobilitat reduida. I, finalment, l’ordenança també estableix unes sancions que anirien dels 50 euros, les més lleus, fins a 1.200 euros, les més greus.

Jordina Moltó és la regidora d’urbanisme i obres públiques de Sallent:

L’oposició creu que no s’ha de filar tan prim amb els colors i la homogeneitat. Creuen que hi haurà moltes al·legacions ja que encara no han parlat amb els bars i restaurants del municipi. A partir de dilluns, però, l’Ajuntament facilitarà la informació als establiments sallentins per tal que, si s’escau, facin al·legacions i reclamacions. Si no se’n presenten, l’aprovació serà definitiva.