Termòmetres que toquen sostre amb un ambient primaveral

93

Comencem el divendres amb inversió tèrmica i més fred a les valls durant les primeres hores del dia. Tot i això, les temperatures s’aniran enfilant de valent i avui tocaran sostre. S’espera un migdia primaveral amb valors màxims que es mouran entre els 20ºC i 23ºC. Pel que fa a l’estat del cel, s’espera un dia radiant, amb domini del sol i alguns núvols prims poc importants.

Demà dissabte, canvi radical del temps. Una cua de front ens deixarà el cel cobert durant tot el dia, amb precipitacions de caràcter feble que començaran a caure durant el matí i es poden allargar fins a primeres hores de la tarda. Poden afectar a tota la Catalunya Central i deixar registres acumulats al voltant dels 5 mm. Amb tot, la temperatura baixarà notablement i els valors més alts amb prou feines arribaran als 10ºC.

De cara als pròxims dies, tornarà l’estabilitat atmosfèrica. L’anticicló s’aproxima i deixarà jornades amb el cel assolellat i sense cap complicació pel que fa al temps. Amb tot, s’esperen nits més fredes i temperatures més suaus al migdia.