DAVID COMAS.- Calor asfixiant. Així es podria catalogar la calor que va fer ahir diumenge. Algunes dades; màxima de 41.4ºC a Artés, 40.7ºC a Sant Salvador de Guardiola, 40.7ºC a Fals, 40.7ºC al Pont de Vilomara, 40.5ºC a Castellnou de Bages, 39.5ºC a Santpedor i 39.4ºC a Sallent com a més destacables.

Haurem d’estar atents fins dimecres, de fet avui es poden tornar a assolir els 40ºC en alguns indrets, potser de forma menys generalitzada que ahir.

De cara a demà dimarts possiblement arribem al punt més alt pel que fa a temperatures extremes a la comarca, i fins i tot es poden fregar els 42ºC als punts clàssics més càlids (Artés, Cabrianes, El Pont de Vilomara o Sant Salvador de Guardiola) i els 40ºC de màxima tornaran a ser força generals.

És d’esperar que a partir de dimecres les temperatures comencin a baixar, i les màximes se situïn ja amb valors més raonables, de l’ordre dels 32 a 35ºC. No ens cansarem de dir que sobretot cal mantenir una bona hidratació, i que cal extremar la precaució en zones forestals.