Teresa Duran: “A vegades se m’ocorren les històries de nit i aleshores no puc dormir”

362
Teresa Duran entrevistada pels alumnes de la Serreta
Teresa Duran entrevistada pels alumnes de la Serreta

Les escoles de Santpedor i Castellnou de Bages van acomiadar l’any a El Gronxador amb un programa molt nadalenc i cultural.. Els nens i nenes de 4rt de La Serreta van entrevistar la Teresa Duran, una de les escriptores de contes infantils més reputades del país i que els va explicar coses com que a vegades les històries se li ocorren de nit “i aleshores costa dormir”. A més parlen dels pressupostos participatius de Santpedor, ens recomanen un joc molt divertit i llegeixen un parell de bons poemes.

Els alumnes de 6è de l’escola LLissach expliquen com va anar el seu pessebre vivent, que és el més gran que es fa en una escola a tot Catalunya. I a més ens recomanaran dos bons llibres.

I els infants del Riu d’Or ens diran com va anar el concert de Nadal que van fer a l’escola, obert als pares, titulat ‘Nadal al món’, en què es parla de nens i nenes que viuen el Nadal en zones de conflicte. Tot plegat presentat en viu el dia del concert! Després entrevista amb una mestra de l’escola que ens explica que és el GEP, I dues nadales en anglès!

A l’escola l’Olivar de Castellnou de Bages, per altra banda, els alumnes de 3er parlen de carbó, de la seva visita a la mina de sal de súria, i de la Marató de tv3 .

També prenen la paraula representants del Consell dels Infants de Santpedor, aquest cop per fer-nos cinc cèntims de com va anar la trobada de Consells d’Infants del Bages i les seves propostes pels pressupostos participatius. I també els alumnes de l’Escola Municipal de Música de Santpedor que fan recomanacions musicals i ofereixen una audició per acomiadar el programa.