Tensa discussió al Senat entre la sallentina Mirella Cortés i Mariano Rajoy

190
Mirella Cortés al senat

La cambra alta va ser escenari ahir d’un fort enfrontament dialèctic entre la senadora Mirella Cortés i el president del Govern, Mariano Rajoy. El motiu va ser la negociació del referèndum, després que la vicepresidenta Soraya Saénz de Santamaría demanés al president del Parlament, Carles Puigdemont, que vagi al Congrés a explicar la seva proposta de referèndum i intenti convèncer els 350 diputats perquè hi votin a favor.

Cortés va subratllar que s’ha intentat més de 15 vegades iniciar els tràmits legals al Congrés per a fer possible el referèndum d’independència, i sempre s’han trobat un ‘no’ per resposta. En aquest sentit, la senadora afegia que “no poden esperar que ens conformem i acceptem la seva espanya radial, centralista i espoliadora”.

 

Mirella Cortés també va demanar a Rajoy que si de veritat està obert al diàleg, que desimputin els càrrecs electes catalans imputats pel procés sobiranista.

Al seu torn, Rajoy va defensar de nou la negativa al referèndum emparant-se en la legislació vigent i la constitució, sense ni entrar a valorar la possibilitat de canviar-la -tal i com ha passat en altre casos.

 

Rajoy ha acusat al Govern Català de voler fer xantatge tirant pel dret amb el referèndum, i ha emplaçat a Carles Puigdemont a assumir el seu “lideratge” i anar al Congrés a explicar “el disbarat del referèndum”.

Podeu escoltar la discussió completa al youtube: